Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Slavi Trifonov2
Преди 7 години написах статия за Италия "Има две страни в Европа, в които на мафията е дадена власт- Италия и България" за периода на медийния магнат Силвио Берлускони  управлявал цели 20 години Италия , който освен че вкара неолиберализма в Италия и с него я срина, но и срина нейното медийно пространство като внесе хедонизма в него.


Същото се случи и с България след навлизането на неолибрализма в нея в последните 30 години. По примера на Италия и медийно пространство на България бе обсебено от хедонизма, за мен равносилен с нашата чалга. Най яркия представител на хедонизма е тв шоумена Слави Трифонов, който стана и най верния последовател на Силвио Берлускони и дори получи званието "мултак" от боса  на известната мафиотска капиталова групировка "Мултигруп"-

  Слави Трифонов е известен с изявленията си- „Илия Павлов ме спаси, Любо Нейков ме предаде...“
Илия Павлов, създадена също в началото на прехода от последния елит на БКП около Луканов.

Мачовщината и демонстрацията на ниска култура и дори простащина в известното предаване на Слави Трифонов по btv „Шоуто на Слави”, нерядко извиква паралели с премиера Бойко Борисов. „Шоуто на Слави“ също стана главния виновник за опростачването на младото поколение в България, в опропастяването на културата слагайки на нейно място халтурата.След като стана известен в обществото като най-големия  чалгар от мутренскобандитския ни преход , Слави Трифонов от халтурата премина в политиката и започна да се изявява и като "политик" със своята инициатива "Референдум".  Вече се хвали ,че събрал 3, 5 милиона подписи за своя "референдум", след като се уповава на резултатите на референдумите инициирани от управляващите с неговите въпроси.

Според мен, Слави едва ли може да излъже човек с пипе в главата. Не вярвам сега, в 21-ви век ,да се намерят 3,5 милиона нашенски глупаци, които да положат подписите си под нещо, само защото Слави и управляващите са го е нарекли "референдум", без да гледат недемократичната същност на въпросите на „референдума на Слави“ и без да се провери автентичността на подписите.Ако имаше кой да провери автентичността на подписите и беше го направил, може да се окаже същото както се констатира при подписите в референдума на Яне Янев за променяне на конституцията, които се оказаха 2/3 фалшифицирани!
Само глупак не знае как се събират у нас подписи за регистриране на партия или за референдум.
Някой олигарх ти дава парите, ти плащаш на някой служител на ГРАО да ти измъкне имената и данните на 3 милиона български граждани, плащаш на други 2-ма да измътят 3 милиона подписи и така се подписва "референдум" или се намират по лесния начин 3000 учредители за регистрация на партията си - с фалшиви подписи и членска маса от фантоми. И бъдете сигурни, че 2 999 "учредители" на тази партия не знаят, че са такива...

Такава е практика от 27 години в България поради липса на правова държава да си развърти желязната секира и спре тази мащабна корупция съсипваща живота и бъдещето ни.Нищо чудно и Слави Трифонов утре да "употреби" подписите и личните данни на подписалите референдума му и с тях да си направи своя партия с пари или на БСП или на ГЕРБ , с цел утре да ги замести във властта виждайки провала им. Двата мастодонта БСП и ГЕРБ предвидливо създават малки партии за свои бъдещи заместници и им дърпат конците.
Всички 300 малки партии в партийния регистър са създадени с пари на големите и конците им се дърпат от тях. Де факто, Слави цитира не подписите под своя „референдум“, а резултатите от референдумите инициирани от управляващите в местните и президентски избори по неговите въпроси и изнесени от ЦИК. Всеки знае как в ЦИК партията начело най свободно фалшифицира крайните числа както и отърва.

Ето защо с тях Слави няма право да се хвали, нито да ги използва за свои цели.Трябва да си супер глупак да не видиш липсващата демокрация в "референдума" на Слави и въпросите от него, имитиращи някаква "пряка демокрация", скроени с акъл от време ОНО - комунистическо и без елементарна политическа култура:

1) Въвеждане на задължително гласуване – имаше го в нашата стара тоталитарна комунистическа държава и по принцип го има само в тоталитарните и авторитарни държави с диктатори. Сега с лампата на Диоген да търсиш в системата на ЕС няма да намериш диктатури. Пък и тотално противоречи на нашата конституция в която се казва, че "вотът на българинът е демократичен, доброволен по съвест“.

2) Въвеждане на мажоритарно гласуване. Този въпрос беше формулиран от Слави и последвалите референдуми с едно изречение“ Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?”
Тук се крие голямата манипулация на Слави и управляващите. Те спестиха да кажат на народа, че в света има само един тип - "партийно мажоритарно гласуване". Чисто гласуване, без да се отчиташ на партия, а на господ, го има пак само в страните с диктатури.
Нашата партийна система е корпоративна- с ЕТ партии собственост на олигарси, които кадруват, финансират и тикат напред кандидатите си, поставят условия за членство в партията само ако умееш да целуваш добре краката и ръцете на олигарха и му пазиш икономическите интереси. Познай при такава корпоративна система кои ще бъдат излъчени за кандидати - все хора на олигарсите, които във властта ще работят само за техните икономически интереси и нищо в тази наша клета държавица няма да се промени - грабежът ще продължава със страшна сила и всичко по старому. И по надолнището...
Но нашият народ в голямата си част е политически неграмотен по въпроса( пък и самите ни управляващи са известни с крайната си политическа неграмотност) и това беше умело използвано от тях за да си прокарат този въпрос, а след това да „забравят“ да изпълнят народната воля. Защото прилагането на резултатите от референдума трябва да стане с нов ЗАКОН приет в НС. Такъв закон до сега не е приет и мажориталното гласуване беше „забравено“.

3) Въвеждане на електронното гласуване- не беше специфицирано какво точно електронно гласуване ни се предлага?
В света са познати 3 вида електронна гласуване:
- компютъризирана и дигитализирана избирателна система с обща софтуерна програма , в която са налети базата данни-(избирателния списък) и никой не може да бърка в нея и променя данните:
- интернетно гласуване през нета с ЕГН и ПИН код ;
- с електронни машини в секциите.
Първото е постоянна практика във всички останали членки на ЕС, второто се практикува в Естония, Финландия, Швейцария. Третото бе експериментирано в три богати европейски страни Германия, Швейцария, Финландия и после отречено и изхвърлено от употреба, но въпреки това машините бяха въведени в някои местни секции в София.
Идеята за машинното гласуване е на Мая Манолова, тя успя да го пробута на Борисов и после за благодарност, Борисов я награди с поста „национален омбудсман“. А после фирмите на двата „опозиционни“ лагера БСП и ГЕРб се споразумяха и заедно купиха машините- всяка една струваща 50 000 евро. Разбира се, със щедра комисионна за фирмата посредник.От това се облагодетелстваха само фирмите на управлаващите, за сметка на джоба на българския данъкоплатец.Това е лицето на машабната корупзция тресяща българите през мутренско-бандитския преход и изяждаща техния стандарт. Така се харчи у нас народната пара с широки пръсти и непременно с щедра комисионна за посредническите фирми на политиците ни.
За това и българинът сега е най беден в Европа, с върлуваща управленческа мафия, с най лошо управлявана държава и сочена за най-пропадналата в Европа, най-ограбен от собствения си политически елит!

4) Оставане или премахване на държавните субсидии 11 лева на глас- най големите в Европа, смъкнато от гърба на най-бедния данъкоплатец- българинът.( за този въпрос не съм сигурна, че е влязъл в референдума на Слави).

Всички горни въпроси от „референдума на Слави“ бяха вкарани в референдумите за местни и президентски избори, които си гласуваха управляващата клика от червени, герберожълти, сини и прочее лайнени партийни цветове. От тях се прие само „задължителното гласуване“, но не бе въведено на практика, защото закон не може да се направи, трябваше преди него да се промени българската конституция като се премахне параграфа: „вотът на българина е демократичен, доброволен, по съвест“.
Народът ни поиска мажоритарно гласуване и премахване на държавните субсидии, но те не бяха изпълнени, защото у нас референдумите нямат задължителен характер.
Даже след референдумите партиите в НС най-тепегьозлъшки си гласуваха и приеха пак същите държавни субсидии.

Което още веднъж доказа, че управляващите инициираха референдумите с въпросите на Слави за да отвлекат вниманието на народа ни от вършения грабеж - огромните бюджети за местните, президентски и парламентарни избори , 90 % от който отидоха за държавните партийни субсидии.Това още веднъж показа лицето на българската фалшива( представителна) демокрация, в която управляващите инициират референдумите, а не народа, с която става подмяна на демокрацията и поредната подигравка с нея.
Отчете ли го това Слави? НЕ! Което показва, че той е чалгар и в мисленето, не само в поведението. Той няма елементарни политически знания да разбере, че цялото му мероприятие „референдум“ е фалшив, защото в него няма грам демокрация. За това и проведените референдуми от управляващите останаха безрезултатни!

Слави така усърдно служи на мутростатуквото и неговото бетониране у нас. Това е пределно ясно, като се има предвид кой е собственикът на БТВ- БСПарския руско-български олигарх, чалгар и човек без морал - Гергов. Какъвто е собственикът, такива са и неговите служители- подбрани от него и крепени от него! Щърбелът крепи само хърбела!За това, при такава гнила корпоративна политическа система и липсата на правова държава, най-голямото шкарто на обществото, излязло от подземния свят, държи ключовите позиции в управлението на държавата и икономиката. За това в държавната и местна администрация е пълно с некадърници, а професионалистите са заврени в миша дупка, държавата ни продължава да се краде пладнешки, народът да обеднява и се лумпенизира все повече и читавите българи от отчаяние, че нищо не могат да променят в държавата си, масово да я напускат.

Slavi Boiko
А управляващата мафия, за да запази властовите си позиции и от там ресурсите си, отчайва народа и му внушава, че е глупав и в него „няма матрЯл“ или сочи Слави за пример на „читав матрЯл“ !
Не мисля, че формата на пряка или каква да е демокрация се представя от „референдума на Слави“ и с тази статия доказвам, че всички въпроси в този „ референдум“ са подигравка с демокрацията . Нито смятам, че референдума на Слави представя някаква форма на пряка демокрация, нито е демокрация въобще!
За това и мутростатуквото ни комфортно се чувства с неговите въпроси и ги използва в своите референдуми, а Слави въобще не реагира или реагира неадекватно!

Отдавна казвам, че сега Европа продължава да се дели на две - източна и западна само по един критерий - вида на упражняваната демокрация.
Западняците упражняват реална/пряка/открита/ прозрачна демокрация, при която народите управляват от долу нагоре държавите си и решават сами съдбата си. Там никой западняк няма да гласува за въпросите от „референдума на Слави“, само заради името „референдум“. Ще го сметнат за грубо потъкване на демокрацията и техните човешки права и Славевци ще изчезнат от медийната сцена точно за 24 часа. И в никоя западна страна няма да видите държавни партийни субсидии от 11 лева на глас, в най -богатата държава Германия те са 90 цента само за хартия и мастило.

Източноевропейците, в това число България, продължават да седят в 70-те години на миналия век със старото комунистическо съзнание, да упражняват американската представителна демокрация, при която народите не управляват държавата си, а един тесен политически елит, да скачат първосигнално само като се произнесе думата „референдум“, без да вижтат, че имитира фалшива демокрация. Т.е. тази Европа продължава да не познава демокрацията, нито има чувство за демокрация въобще, нито има изгледи от правова държава.И да не знае, че от 70 години единствения фактор за прогрес и растеж в Европа е реалната демокрация и правова държава.

А правовата държава е плод на демокрацията, няма демокрация - няма и правова държава!
Липсата на демокрация и правова държава държи източна Европа в нозете на западна и с 50 години духовно изостанала от нея, нещо като сравнението между " слонът и мухата" или като "йерудита и идиота".
И това се вижда по стандарта- западната с 15 пъти по висок жизнен стандарт от източната.Не го ли виждате в действителността в България, считана и сочена сега за най-бедната страна в Европа?

Най-добрия пример за фалшивата българска демокрация, почти несъществуваща в 21-ви век , е медийното лице на чалгаря Слави Трифонов!

„Идея за България“ вече 10 години будителства и сме установили, че най-голямото желание на народа ни е да има правова държава и да се спре беззаконието ширещо се в държавата ни. Проблемът е в това, че нямаме интелигенция, която да каже на народа ни как да си построи правова държава, но преди това да свали от власт настоящия посткомунистически елит на България, завладял властта по незаконни пътища- с фалшификации в изборите и генериращ беззаконието.

Последният елит на БКП продължава да управлява и след 1989 г. създал първата партия БСП, а тя с парите си създала всички останали партии и новия политически посткомунистически елит. Той бута напред своята стара интелигенция, която обслужваше преди 1989 г елита на БКП, а след 1989 г техните деца, като Слави Трифонов, който си е чиста комунистическа останка, със старото комунистическо мислене. Тази интелигенция не желае да намери пътища напред за българския народ, да му покаже как да построи правова държава и как да свали комунистите от власт.

"Идея за България" 10 години работи по този въпрос и вече сме намерили тези пътища, ще го прочетеш в нашата Генерална политическа линия.
Нова, европейски възпитана и насочена интелигенция България има, особено сред българската емиграция в Европа, но на нея не и се дава думата никъде, тя е завряна в миша дупка именно поради обсебването на цялата власт от бившите комунисти. Те по старому продължават да държат цялата власт на държавата в ръцете си- политическа, съдебна, изпълнителна, законодателна, медии , хуманитарно образование и да допускат там само свои хора.

Вижте парламента ни- всички партии там са влезли само по желание на ББ, който седи начело на ЦИК и решава кой-кого. И всички допуснати са създадени от стари комунисти и нови мултимилионери, съставляващи новата бизнес класа на България, получили началния си капитал от първата руско-българска олигархична групировка на БСП- Мултигруп. А който дава парите- той води парада- е формулата на новия неолиберален обществен строй, в който България живее последните 30 години. На всичките ни политици, конците се дърпат от едно място- БСП, дала им началния капитал. БСП продължава задкулисно да ръководи всички политически игри и определя живота ни.Ситуацията сега е повторение на ситуацията от време на Българското Възраждане. Само заменете сегашния посткомунистически елит с тогавашните турски власти и българската емиграция в Европа с хъшовете, считани за тогавашната интелигенция.

Нашите хъшове намериха начините, с които да внесат у нас развития опит на Европа. Те научават в кафетата на Браила, Виена, Братислава, Прага, Париж, Лион Марсилия, Лондон, Чикаго, Одеса... идеите на Френската революция за равенство, свобода, независимост и справедливост, считани за тогавашния развит опит на Европа, донасят ги в България и с тях образоват народа ни в условията жестоко робство наложено ни от една вражеска и чуждоземна цивилизация унищожила българската.
Левски с цървулите и словото, Ботев с перото, Раковски с гениалната си четническа тактика ...разнасят идеите на Френската революция, образоват народа ни и и го вдигат на борба за своето Освобождение.
Сега европейските българи трябва да повторят подвига на нашите деди и донесат в България сегашния развит опит на Европа - нейната реална демокрация и правова държава.
Възможностите ни сега са многократно по-големи, действаме в условията на своя независима и суверенна държава, намираща се в най-мощния в света икономически съюз ЕС издигнал демокрацията и правовата държава на най- висок пиедестал и ги направил свои неотменни ценности.

Европа ни вкара с политическо решение в ЕС с цел да се доберем до сърцето и и ползваме безплатно нейния развит опит. От тук нататък всичко зависи от мозъчния и интелектуален потенциал на нацията ни, да повтори подвига на нашите деди от Възраждането.
Вярвам, че той съществува в достатъчно количество сред 8 милионната българска диаспора по света и у нас. Остава да го обединим и започнем борбата срещу неолибералния капитализъм, с чийто прогонване от България ще свалим и неговите политически носители - бившите комунисти и изтръгнем властта от ръцете им. С това ще затворим завинаги страницата на комунизма и комунистите в нашата история!

Автор: Дора Апостолова
Коментар на Идея за България
8 юни 2017 г.

Добавете коментар


Реклами от Google